Zeeuwse reddingsbrigades » MiddelburgBij de Van Dixhoornbrigade, de Middelburgse reddingsbrigade leiden we kinderen, jongeren en volwassenen op voor erkende diploma's zwemmend redden. Ook geven wij opleidingen op het gebied van varend redden en het verlenen van eerste hulp. In alle opleidingen staat naast het behalen van een diploma plezier hebben in het zwemmen, het zwemmend redden en het varend redden hoog in het vaandel.
 

Iedereen in het bezit van minimaal het A-diploma kan bij ons doelgerichte technieken leren om zichzelf en/of anderen te redden. Dit gebeurt op een leuke, afwisselende en speelse manier. Tijdens de lessen is niet alleen aandacht voor het redden van drenkelingen. Ook wordt er getraind om zelf tijdens noodsituaties het hoofd letterlijk boven water te houden. Door vaak te zwemmen kan een groter uithoudingsvermogen worden verkregen, waardoor je minder snel in paniek raakt als je in het water wat overkomt.
 

Voor de goed getrainde redders van de reddingsbrigade is preventie het centrale thema. Zoekgeraakte kinderen voorkomen door het uitdelen van polsbandjes en kinderen leren zwemmend redden zorgen dat het aantal verdrinkingsslachtoffers afneemt. Ook ons voorlichtingsproject Veiligstrand.nl helpt hier aan mee.

 

De opleidingen in het zwembad bestaan voor de oudere leden ook uit EHBO-opleidingen. Naast de benodigde conditietraining leert iederen vervoersgrepen, bevrijdingsgrepen en hoe een reddingsmiddel gebruikt moet worden.
 

Oudere leden kunnen deelnemen aan rampenoefeningen en bewakingen. Want, of het nu gaat om het bewaken van de Giro d'Italia, de intocht van Sinterklaas of een zwemtocht: De Van Dixhoornbrigade staat haar mannetje. De rampenploeg van de brigade is 24/7 inzetbaar voor watersnoodinzetten op Walcheren en elders in Zeeland, maar ook daarbuiten.

Taken:
• Rampeneenheid
• Varend Redden
• Zwemmend Redden

Contact:

• Website: www.vandixhoornbrigade.nl
• E-mail: info@vandixhoornbrigade.nl  
• Telefoon: 06-39120606 of 0118-635200
• Postadres: Postbus 55, 44330 AN Middelburg

 


 

« Ga terug