Zeeuwse reddingsbrigades » Domburg De Domburgse Reddingsbrigade (DRB) is voornamelijk een strandreddingsbrigade die de bewaking van het Banjaardstrand als hoofdtaak heeft. Hiernaast verzorgen wij ook de bewaking van evenementen zoals golfsurfwedstrijden, zeilwedstrijden, de Zeeuwse kustmarathon en andere water gerelateerde evenementen. Een voorbeeld hiervan is de bewaking van de Sportshop Domburg Classic die we al meerdere jaren naar alle tevredenheid in opdracht van de Sportshop Domburg uitvoeren.

Leden van de DRB komen uit heel Nederland samen om hun hobby, het reddingswerk, uit te oefenen. Tevens worden de leden getraind om de benodigde diploma's voor strandbewaking en varend redden te behalen, hiervoor is een specifiek opleidingstraject opgezet.

Naast de werkzaamheden op het strand in de zomer heeft de DRB ook activiteiten in de winter. Deze bestaan onder andere uit trainingen in het zwembad 'De Parel' te Domburg. In het zwembad wordt de zwemconditie op peil gehouden en de basiskennis op het gebied van zwemmend redden vergroot. In het zwembad worden opleidingen gegeven van het laagste brevet tot en met het hoogste diploma. Tevens organiseren onze brigade-instructeurs hier allerlei activiteiten ter bevordering van de zwemtechniek en het verenigingsgevoel.

Naast de trainingen in het zwembad organiseert de DRB tijdens de wintermaanden opleidingen om de profesionaliteit en geoefendheid van de (strandwacht)leden te waarborgen. Er worden lessen gegeven over varen, rijden, communicatie, schiemanswerk en EHBO. Ook worden de redders geschoold in de organisatiestructuur van andere hulpverleningsinstanties om multidisciplinair samen te kunnen werken.

Aangezien de DRB een vrijwillige organisatie is zijn wij geheel aangewezen op subsidies van de gemeentes en natuurlijk op giften van donateurs en sponsoren. Indien u de DRB een warm hart toedraagt kunt u contact opnemen met het bestuur om te zien op welke wijze u ons werk kunt ondersteunen. Zonder uw hulp redden wij het niet.

Denk jij dat je een toevoeging kan zijn voor ons team op het strand of in het zwembad, schroom dan niet en neem contact met ons op om te kijken op welke manier jij in het team past.

Taken:
• Bewakingsgebied
• Varend Redden
• Zwemmend Redden

Contact:

• Website: www.domburgsereddingsbrigade.nl 
• E-mail: info@domburgsereddingsbrigade.nl
• Telefoon: 06-30644283 (reddingspost) 06-53376398 (secretariaat)
• Postadres: Spreeuwenhof 14, 4357 ER Domburg

 


 

« Ga terug