Nieuws: Volgende week regionale rampenoefening (08-10-2016)

 

Het gebied rondom de Middelburgse haven is volgende week zaterdag (15 oktober) het decor van een grootschalige rampenoefening van verschillende Zeeuwse reddingsbrigades.

Vanaf 10.00 uur worden verschillende incidenten nagebootst waarbij ook diverse 'slachtoffers' te zien zullen zijn. 's Ochtends staan kleinschalige incidenten op het programma. 's Middags start rond 13.30 uur een grote eindoefening. Hierbij zullen de deelnemende redders goed moeten samenwerken. Er zal zeker ook een beroep worden gedaan op het improvisatievermogen van de hulpverleners.

De oefening wordt is de eerste grote oefening die wordt georganiseerd door de Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) Zeeland, het samenwerkingsverband van de Zeeuwse brigades. De oefening zelf is opgezet door de Middelburgse Van Dixhoornbrigade. Aan de oefening van zaterdag doen de brigades van Domburg, Goes, Middelburg, Oostburg, Terneuzen en Zierikzee mee. In totaal zullen zeven reddingsboten het water op gaan.

Publiek is welkom maar wordt wel verzocht rekening gepaste afstand te bewaren zodat de oefeningen ongehinderd kunnen plaatsvinden.

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht