Nieuws: Nieuwe boot reddingsbrigade Goes (02-09-2015)

 

GOES - Reddingsbrigade Goes neemt zaterdag 29 augustus a.s. officieel hun nieuwe boot in gebruik. De nieuwe boot, een RIBCRAFT 4.80 met 60PK buitenboordmotor is ter vervanging gekomen van de huidige zodiac, welke een 25PK buitenboordmotor had.

 

HISTORIE

Reddingsbrigade Goes is in 1978 opgericht, met als doel het opleiden in redden van drenkelingen en het voorkomen van de verdrinkingsongevallen. Dit in de vorm van het geven van zwemmend redden. Dit gebeurt nog steeds iedere woensdagavond in het zwembad van Goes.

 

In 2004 is er aan de reddingsbrigade een reddingsvlet toegevoegd, verstrekt door Reddingsbrigade Nederland. Deze kan 24/7 ingezet worden als reddingseenheid bij rampen en overstromingen. Reddingsbrigade Middelburg en Zierikzee beschikken over een soortgelijke reddingseenheid. In 2005 heeft de Reddingsbrigade Goes zijn vloot uitgebreid met een 4,80meter zodiac, welke voornamelijk werd ingezet voor oefeningen en het bewaken van water gerelateerde evenementen.

 

VERVANGING

In verband met de conditie van de zodiac en uitbreiding van het bewakingsgebied (Oosterschelde) is er besloten een wat meer degelijke boot aan te schaffen.Deze nieuwe boot is ook geschikt voor het varen op groter water.

De RIBCRAFT was een voormalige reddingsboot van een andere reddingsbrigade en is volledig gereviseerd en geleverd door de firma “De Wolf Maritime” in Yerseke. Een bedrijf wat gespecialiseerd is in reddingsboten en -middelen. Na een paar weken intensief werken heeft de boot een volledig nieuwe uitstraling gekregen.

 

SAMENWERKING

Iedere reddingsbrigade is een vereniging, die volledig op vrijwilligers draait en grotendeels afhankelijk is van giften en donaties. Reddingsbrigades zijn van oudsher lokaal verankerd. Om de aansluiting met de andere hulpverleningsdiensten - die zich steeds meer regionaal organiseren -  te behouden  hebben de reddingsbrigades in Zeeland begin vorig jaar afgesproken om nauwer te gaan samenwerken. Ze hebben hiertoe de Regionale Voorziening Reddingsbrigades (RVR) gevormd. Het concept van de RVR is landelijk. Door de handen ineen te slaan kan gewerkt worden aan prestatie- en kwaliteitsontwikkeling, onder meer op het gebied van bewakingen en opleidingen. Ook worden onderlinge contacten verbeterd, waardoor er goed samengewerkt kan worden op de momenten dat het ertoe doet.

 

Dankzij de samenwerking kunnen de brigades als één regionale partner gaan optreden voor andere hulpverleningspartners, zich samen voorbereiden op hulpverlening bij watersnoodrampen of, zoals al diverse keren is gebeurd in het afgelopen jaar, gezamenlijk een groot evenement bewaken.

 

Reddingsbrigade Goes is een van de 8 Zeeuwse reddingsbrigade welke is aangesloten bij de RVR Zeeland.

Kijk voor meer informatie op http://www.reddingsbrigadegoes.nl of http://www.zeeuwsereddingsbrigade.nl

 

 


 

« Terug naar het nieuwsoverzicht